de Content Mevrouw

Crypto Hardware Wallet

Zet jij je Crypto’s veilig weg?

Het zal je vast niet ontgaan zijn, afgelopen maanden zitten we in een Bear Market wat betekend dat de waarde van de cryptovaluta afneemt. Niet iets om van in paniek te raken aangezien dit een heel normaal verschijnsel is in de markt.

Nadat de Exchange FTX zijn faillissement indiende in november 2022 stortte de cryptomarkt in. Het is al even onrustig op de markt en uit allerlei hoeken hoor je geruchten dat het ook bij andere rommelt.

Ikzelf heb mijn crypto vooral bij Bitvavo staan wat ik overigens nog steeds een super fijne Exchange vind. Momenteel speelt het probleem dat Bitvavo een flink bedrag heeft uitgeleend aan een Amerikaanse Crypto partij. Deze partij geeft aan een groot gedeelte van dit bedrag niet terug te kunnen betalen.

Bitvavo geeft misschien wel aan dat dit geen gevolgen zal hebben voor hun klanten, maar toch vind ik dat dit wel een wake-up call is om iets te gaan doen met de assets die ik op de verschillende exchanges heb staan.

Je brengt nu als het ware je geld onder bij een bedrijf. Zij beheren dit voor jou. Je kunt het een beetje hetzelfde zien als de bank. De bank beheert jouw geld. Wanneer de bank failliet gaat, gaat jouw geld mee.

Crypto veilig opslaan op de ledger

Je Crypto versleuteld opslaan op de Blockchain

Het mooie van crypto is, dat deze versleuteld worden opgeslagen in de Blockchain. Je kunt het beste je Bitcoin en andere Crypto veilig bewaren op een hardware wallet. De privé sleutels zijn namelijk opgeslagen op je hardware wallet. Deze zijn dus nooit zichtbaar online of op je pc. De software draait namelijk op de usb stick.

Een voorbeeld van zo’n hardware wallet is de Ledger.

Ikzelf heb inmiddels de Ledger nano S aangeschaft. Aan de hand van de uitlegvideo die DoopieCash online heeft gezet heb ik alles over kunnen zetten. Dat was een fluitje van een cent!

Waar koop je de Ledger nano S?

Ikzelf heb hem bij Coolblue gehaald. Maar je kunt heb ook gewoon op de website van Ledger zelf bestellen of via Bol.com Ik zal hieronder wat producten linken:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *