de Content Mevrouw

Mini-shoots organiseren

Als ondernemer wil je alleen maar toffe dingen doen binnen je bedrijf. De eerste jaren als fotograaf heb ik alleen volledige shoots gedaan, maar de afgelopen jaren heb ik voor mijn particuliere fotografie ook met kerst altijd een mini-shoot dag in thema gehouden.

De eerste jaren kwam daar gewoon best wel wat vraag over, maar ik merkte dat ik ook wel weer altijd maar wat deed.

2 jaar geleden organiseerde iemand die in een facebook groep voor fotografen zat ook een mini-shoot en daar werden wij als groep heel mooi in mee genomen. Daar ontdekte ik dat er wel degelijk meer in mini-shoots zit dan ik eigenlijk dacht!

mini-shoot particuliere fotografie

Waarom ik mini-shoots een goed idee is voor je fotografie bedrijf

Ik hoor je denken, mini-shoots… Heel leuk en aardig, maar er komen mensen die geen volledige fotografiepakketten afnemen en dus minder betalen.

Oke, ik snap je eerste gedachtegang… Want het kan zijn dat jij je mini-shoots zo uitrolt dat je niet de omzet genereerd waar jij ook hard voor hebt gewerkt tijdens het opzetten en houden van de mini-shoot. En het kan ook nog eens zo zijn dat je niet je ideale klant aanspreekt.

Maar, het kan ook anders! Natuurlijk heb ikzelf ook eerst een aantal keer een mini-shoot georganiseerd met niet het resultaat waar ik op had gehoopt, maar uiteindelijk ga je door testen zien dat als je op een bepaalde manier een mini-shoot inschiet, dat èn jouw ideale klant op de mini-shoot afkomt èn je ook nog eens een mooie omzet kan genereren!

Welk voordeel heb je als fotograaf nog meer van een mini-shoot?

Tijdens een mini-shoot is het goed om een thema te kiezen waarbij je doelgroep jouw kan leren kennen en wat ook nog eens waardevol is voor op dat moment.

Zo heb ik bij mijn particuliere fotografie met kerst eigenlijk altijd mini-shoots in mijn studio op zwarte achtergrond. Mensen betalen een bepaald bedrag voor een aantal foto’s en later kunnen ze er nog voor kiezen om het pakket uit te breiden met een photoshop en een extra-foto’s-pakket.

De zwarte achtergrond wordt als iets speciaals bestempeld en wordt dan ook vaak gegeven aan de familie met kerst.

Het voordeel van deze mini-shoots is dat je meteen aan klantenbinding doet. Ik heb al best wat klanten die in de zomer bijvoorbeeld weer terugkomen voor een volledige familieshoot!

Advertenties draaien

Veel mensen zijn dol op mini-shoots omdat het zo lekker laagdrempelig is. Echter kom je er wel achter dat als je een aantal keer hetzelfde thema hebt gedaan, dat je directe volgers/kennissen en vriendenlijst allemaal wel een keer al zijn geweest en zich niet meer inschrijven voor je mini-shootdagen.

Ik ben me daarom gaan verdiepen in online marketing.

Sinds een jaar draai ik voor mijn mini-shoots ook altijd betaalde advertenties op Facebook en Instagram. Ook hiermee heb ik flink moeten testen, maar uiteindelijk heb ik de slag te pakken en converteren de advertenties ontzettend goed!

Super leuk dat door deze advertenties mensen op mijn website komen die eigenlijk nog nooit van mij en mijn bedrijf hebben gehoord.

Mijn doel met mini-shoots vanuit de Content Mevrouw

Inmiddels ben ik onder de Content Mevrouw ook Mini-shoots aan het organiseren voor de ondernemende vrouw. Maar wel op een iets andere manier.

Als ondernemer ben je uiteraard al geholpen met mooie foto’s, maar het kan nog zoveel mooier! Zo heb ik Herma van Mooi Advies gevraagd of zij het niet tof vond om ook iets te doen tijdens mijn mini-shootdag. Want als ondernemer is het natuurlijk belangrijk om een goede Personal Branding neer te zetten. En laat Herma daar nou toevallig alles vanaf weten!

Vervolgens ben ik ook nog bij Keet terecht gekomen. Zij heeft een ontzettend leuke kledingwinkel Made by Keet. Hoe perfect sluit zij dan aan op het kleuradvies wat Herma de vrouwelijke ondernemers geeft, om vervolgens met de kleding van Keet bij mij op mini-shoot te komen? Ohja, en mocht je nu echt verliefd zijn geworden op de kleding, dan kun je deze uiteraard bij Made by Keet kopen.

Wat een gave dag zijn we aan het organiseren op een hele toffe locatie! Want ja, die locatie, dat is ook nieuw voor mij. Ik ben op zoek gegaan en ben langs een aantal locaties gegaan. De locatie die het deze eerste mini-shoot en Brandingdag is geworden is de locatie The Yard Hotel in Veghel.

 

Moraal van het verhaal… Mijn doel is om voor de ondernemende vrouw een nog zoveel waardevollere mini-shoot dag te organiseren. Uiteindelijk is de mini-shoot dag ook veranderd naar “Mini-shoot & Branding dag“.

Dit is precies wat ik voelde dat ik moest doen om de vrouwelijke ondernemers iets waardevols mee te geven en waar ikzelf ook echt blij van wordt! En mijn doel is dan ook om vaker zulke mooie en leuke dagen te organiseren en wellicht wordt dit ook nog wel uitgebreid naar nog waardevollere dagen dan dat hij nu al is op dit moment!

Mini-shoot & Branding dag(1)