de Content Mevrouw

Ilse Bloks

2023: Ik ga jullie meenemen in mijn zakelijke en financiële reis!

Ilse Bloks

2023 is in zicht en dat betekend voor de meeste nieuwe plannen en doelen maken.

Normaal gesproken ben ik niet zo van nieuw jaar, nieuwe plannen en doelen. Ik heb altijd door het jaar heen plannen en doelen. Maar nu sta ik op het punt om weer nieuwe plannen en doelen te gaan maken, en mocht dat net samenvallen met het nieuwe jaar!

Dit is mijn eerste blog van hopelijk vele. Dus laat ik mijn plannen en doelen met jullie in deze blog delen.

Laten we beginnen met de eerste, een blog maken over mijn reis als ondernemer en de reis in mijn financiële doelen. Ik ben dus van plan om met mijn financiële billen bloot te gaan.

Je zult het misschien wel herkennen dat je het zelf heel fijn vind om gelijkgestemde ondernemers te vinden die hun verhaal open leggen op social media of hun blog waarin jij steun aan kan ervaren. Hoe doet een ander dat? Waar liep de ander tegen aan en hoe loste een ander dit op?

Het is nog steeds een dingetje om zomaar naar iemands financiële situatie te vragen. Dat wordt niet altijd gewaardeerd en zelfs als vreemd bestempeld. En toch, waarom zou je er zo geheimzinnig over willen doen?

Ik denk dat ik een paar interessante doelen te behalen heb waar een ander graag in mee wilt kijken. En wellicht dat er contacten kunnen ontstaan waarin we elkaar vooruit kunnen helpen.

Wat voor bedrijf heb ik en hoe ziet mijn financiële situatie er uit?

Ik zal mijn zakelijke en financiële positie op dit moment met jullie delen:

Ik ben eigenaar van Uniqueshots Fotografie, de Content Mevrouw en ik heb een e-commerce business. Daarnaast werk ik af en toe als zzp’er in de horeca.

Mijn inkomsten haal ik momenteel vooral uit UniqueShots Fotografie en uit de zzp klusjes in de horeca.

Mijn e-commerce business ben ik sinds een augustus gestart en deze wil ik proberen om zonder enige financiële druk die ik ervaar te laten groeien zodat ik straks de inkomsten van de zzp klusjes in de horeca kan vervangen voor de inkomsten van de e-commerce business.

Sinds juli ben ik gestopt bij mijn parttime baan voor een baas, vanaf die periode heb ik een omzet tussen de €2.800,- en €3.500,- per maand.  

Mijn jaaromzet met mijn bedrijf is op dit moment €25.000,-. Leuk weetje, mijn bedrijf is ten opzichte van vorig jaar flink gegroeid. Mijn omzet heb ik iets meer dan verdubbeld!

Dan gaan we even naar het volgende deel: Studieschuld. Helaas! Heb ik een studieschuld opgebouwd die ik vanaf januari 2023 moet gaan afbetalen. Deze studieschuld bedraagt €48.000,-

Ik heb afgelopen 2 jaar erg gezocht naar mijn weg, en daarin geen ruimte gehad om alvast te beginnen met afbetalen. Nu sta ik op een punt dat dat zeker wel mogelijk is, maar ik wil graag een doel stellen om mijn omzet zo te verhogen en dus extra af te lossen. Sterker nog… het zou mooi zijn als ik mijn studieschuld in 3 jaar zou kunnen afbetalen. Dat betekend dat ik 3 jaar lang iedere maand €1.300,- moet gaan aflossen.

Heel eerlijk, dat gaat mij nu nog echt niet lukken. Maar voor mij is daar een uitdaging om binnen mijn onderneming manieren te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen!

Ik ga jullie hierin mee nemen want ik heb gemerkt dat het grootste deel van de mensen die mijn studieschuld horen achterover slaan en zich afvragen of ik hier geen paniek over voel?

Naar mijn idee houd voor veel mensen blijkbaar het leven op met de wetenschap dat er een schuld van €48.000,- aan je broek hangt. Ik denk daar iets anders over. Kijk naar de mogelijkheden. Ik denk dat het enorme kansen bied. Het mij nu de motivatie gaat geven om toffe dingen op te zetten om deze studieschuld zo snel mogelijk af te lossen en na de aflossing van de studieschuld de vruchten ervan te plukken.

Ik neem jullie graag mee hierin, en ik hoop dat ik gelijkgestemde tegenkom waarmee ik kan sparren, en een hoop andere mensen ook de motivatie en inspiratie kan gaan geven om iets positiefs hiervan te maken!

Doelen 2023

Oké, even terug naar mijn doelen voor 2023. Want ik heb jullie nu even het plaatje geschetst waarin ik mij begeef. Maar wat gaan dan mijn precieze doelen zijn voor 2023?

Mijn doelen met mijn bedrijven voor 2023:

  • Uniqueshots Fotografie door laten lopen
  • De Content Mevrouw wat meer oppakken. Ik ga dus blogs maken en jullie meenemen in mijn ondernemers- en financiële reis. Hierin wil ik ook gaan experimenteren met affiliate marketing. Ik wil jullie inspireren en uiteraard kunnen er binnen de Content Mevrouw ook gewoon brandingshoots geboekt worden!
  • E-commerce business verder opbouwen en goed draaiende krijgen.

Mijn financiële doelen voor 2023:

  • Omzetdoel: €70.000,-

Oké, genoeg gekletst. Ik denk dat deze intro over waar ik op dit moment sta met mijn bedrijven en mijn financiën wel redelijk helder nu is. Dit is voor mij de start van een nieuw avontuur: Bloggen.

Aan de ene kant mega spannend, maar aan de andere kant heb ik enorm veel zin om dit te gaan doen, te delen met jullie en hopelijk komen er in 2023 veel nieuwe gave dingen op mijn pad!

Stay tuned!

Liefs, Ilse

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *